Honden en Paarden

met je haren in de wind!

Honden en paarden zijn, binnen de vastgestelde tijden en regels, welkom op het strand en in de natuurgebieden.

Wel of niet op het strand?

In het hoogseizoen (1 april – 1 oktober) mogen, voor 08.00 uur en na 18.00 uur, honden en rij- of trekdieren los lopen op het Badstrand (strand tussen de strandpalen 12.000 en 13.300) in Rockanje. Vanaf 1 oktober is het strand de gehele dag vrij begaanbaar voor honden en ruiters. Vanzelfsprekend is de opruimplicht gedurende het gehele jaar van kracht.

Via de aangegeven route in de duinen kun je op het hondenstrand komen dat aansluit aan het Badstrand. De route staat zowel aangegeven op de 1e als 2e Slag. Je kunt wel met uw hond, mits aangelijnd, bij de aan het Badstrand gelegen horeca komen.

De enige uitzondering op bovenstaande is de eigenaar of houder van een hond die zich vanwege zijn handicap door een geleidehond of sociale hulphond laat begeleiden of die deze hond aantoonbaar gekwalificeerd opleidt tot geleidehond of sociale hulphond.

 

rockanje-strand
opvoorneputten-deel-5-foto-(8)

Hoe werkt het in de natuurgebieden?

Er zijn meerdere locaties waar u met de (loslopende) hond(en) en of paarden kan genieten van de natuurgebieden. De gebieden zijn gelegen in en bij de duingebieden, zoals het Bosje van Oranje (Oostvoorne), het Berkenrijspad, inclusief de parkeerplaats aan de Berkenrijsweg (Oostvoorne).

Het Zuid-Hollands Landschap heeft bebording geplaatst bij de gebieden, zodat het duidelijkheid geeft naar hondenbezitters en ruiters, maar natuurlijk ook naar de wandelaars die van de natuur willen genieten.

Zakjesdispensers

Om de omgeving voor alle gebruikers aantrekkelijk te houden zijn er langs de belangrijkste routes en in de omgeving van losloopstroken zakjesdispensers aanwezig.